blog

Ik hoor, ik hoor wat jij niet hoort

Geen categorie

Functioneel kijken

Wat gebeurt er bij deze oefening? Je kijkt naar je horloge om de TIJD te weten, niet om het design. Je kijkt dus vaak over de details heen die niet functioneel zijn voor jouw doel op dat moment.
Zo gaat het ook met veel andere dingen in het leven. De technisch manager van een groot recreatiepark let er alleen op of er geen lampjes kapot zijn als hij door het park loopt. De huishoudelijk manager van dat park let alleen op welk huisje nog niet is schoongemaakt.
De vraag hierbij is: welke bril heb jij op? Het helpt echt om je af en toe even bewust te zijn van hoe je kijkt. Deze oefening is trouwens erg leuk om te doen met collega’s, of met je partner thuis.

Filmpje
Een humoristisch voorbeeld van een gebrek aan inlevingsvermogen en slecht luisteren, vind je op YouTube: twee mensen zitten tegenover elkaar en de man heeft duidelijk een spreekwoordelijk bord voor de kop. Herkenbaar, juist omdat het in de vorm van een (liefdes)relatie wordt gepresenteerd, hoewel er overduidelijk op de shirts van de acteurs ‘producer’ en ‘consumer’ staat…

http://www.youtube.com/watch?v=D3qltEtl7H8

Het helpt om eens een andere bril op te zetten!…
Je kunt de oefening en het filmpje gebruiken om dingen op een leuke en nieuwe manier bespreekbaar te maken. Ik hoor, ik hoor wat jij niet hoort!

Esther Jacobs

Vanwege de lancering van mijn nieuwe boek geef ik meer dan 10.000 euro aan gratis boeken, workshops en persoonlijke begeleiding weg, zodat lezers hun droom achterna kunnen.

Reageer op dit artikel