blog

Krijg wat je wilt met de 3 V’s

Geen categorie

Vriendelijk

Ben je Vrolijk en Vrij? Dan ben je in staat vasthoudend en met een kwinkslag door te vragen. Ontbreekt echter je Vriendelijkheid, dan zul je minder goodwill creëren. De gunfactor is belangrijk. Die kun je vergroten door bijvoorbeeld onder de aandacht te brengen hoe goed de service bevallen is de vorige keer. Een welgemeende pluim wil nog wel eens hét verschil maken in de moeite die er voor jou gedaan wordt. Wees dus royaal met Vriendelijkheid!

Vrolijk
Ben je Vrij en Vriendelijk? Dan ben jij een aanhouder met een prettige toon. Toch ontbreekt misschien de humor. Dan zal men aan de andere kant vasthouden aan de gewoontes van het bedrijf. Geen zakelijke klanten in familiekamers. Optionele reserveringen nabellen? Doen we eigenlijk nooit. Gooi er een geintje in! Iemand die in de lach schiet steek je aan met je Vrolijkheid, en komt gemakkelijker los van vanzelfsprekendheden.

Vrij
Als je Vrolijk en Vriendelijk bent, ben jij een topper in het zorgen voor de nodige welwillendheid – én het doorbreken van starheid met een onverwachte grap. Maar als je niet volhardend bent, krijg je die kamerreservering niet. Misschien ben je bang dat degene aan de andere kant van de lijn je een drammer vindt. Dan maar een drammer! Als je de andere twee V’s óók meeneemt, kan niemand je weerstaan. Men zal je ervaren als een innemende dame met pit én charme. Handel dus Vrij van schroom, en durf vol te houden zolang je kansen ziet!

Kortom, niet één, niet twee, maar alle drie de V’s zijn essentieel voor het bereiken van je kleine en grotere doelen. Natuurlijk zijn Vriendelijkheid, Vrolijkheid en Vrijheid ook heel bruikbaar als je werkafspraken maakt met je manager, op de klantenservice, als je de taakverdeling bespreekt of onderhandelt over je contractverlenging of nieuwe job.

VucVeV!

Heleen ter Avest van Invest Coaching & Training helpt assistants om met vertrouwen en plezier de lead te nemen op hun werk. Zij schreef het gratis e-bookje Feedback de baas – 9 succesfactoren voor in je verander(en)de rol van assistant. Zie www.investcoaching.nl.

Reageer op dit artikel