blog

Over timing gesproken: goede voornemens in december

Geen categorie

Om te beginnen is het zaak het resultaat van je voornemen niet te laten overschaduwen door wat er daarvoor moet gebeuren.

Hoe houd je je mailbox nu zo leeg mogelijk? Wat moet je daarvoor doen?

Volume maakt het onbehapbaar, dus: houd het klein.
Kies één goed voornemen dat je écht graag wilt realiseren en laat de rest even voor wat het is.

En: kijk vooruit, zonder het verleden te verliezen.
Ga niet 375 achterstallige pagina’s mail wegwerken, want tegen de tijd dat je daarmee klaar bent, zijn er al weer 416 nieuwe pagina’s vol nieuwe mail binnen. Parkeer alle mail tot gisteren in een aparte map en start vandaag. Doe elke dag een half uur ‘opruimwerk’ in de achterstallige map.

Stel ook mijlpalen voor jezelf.
Wanneer wil je het eerste resultaat zien? Zet dat in je agenda. Bijvoorbeeld met een terugkerende afspraak, waardoor je elke maand weer wordt geconfronteerd met waar je mee bezig was. Veel succes en een gelukkig 2013!

Karen Visser is werkplektrainer en professional organizer en leert mensen op allerlei niveaus slim omgaan met tijd, taken en ruimte. Vanuit haar bedrijf New Broom geeft ze sinds 2009 trainingen en workshops over effectiever en efficiënter werken. Met haar programma ‘New Broom Grip Op Je Werk’ helpt ze professionals om meer grip te krijgen op hun werk, zodat niet de waan van de dag maar zijzelf baas zijn over waar hun aandacht, tijd en energie naartoe gaat. Haar expertise wordt daarnaast ook ingezet bij de implementatie van Het Nieuwe Werken in organisaties. New Broom is licentienemer van de trainingen van Het Betere Werken en lid van de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO).

Reageer op dit artikel