blog

Wat als rokjesdag op zich laat wachten?

Geen categorie

Zoals je ‘in between’-maten hebt in de mode, is er ook zoiets als ‘in between’-seizoenen. Vlees noch vis. We zitten er midden in en het lijkt uitzichtloos. Al worden we heel af en toe gloedvol toegelachen door de zon, het blijft aan de frisse kant. Het is de koudste lente in vijftig jaar, een mijlpaal van twijfelachtige allure. Alleen al vanwege het dagelijkse geworstel met verkleedpartijen. Best lastig als je ’s morgens een outfit moet kiezen voor de hele dag. Een aantal slimme tips voor het lange ‘in between’-seizoen dit voorjaar!

Zoals je ‘in between’-maten hebt in de mode, is er ook zoiets als ‘in between’-seizoenen. Vlees noch vis. We zitten er midden in en het lijkt uitzichtloos. Al worden we heel af en toe gloedvol toegelachen door de zon, het blijft aan de frisse kant. Het is de koudste lente in vijftig jaar, een mijlpaal van twijfelachtige allure. Alleen al vanwege het dagelijkse geworstel met verkleedpartijen. Best lastig als je ’s morgens een outfit moet kiezen voor de hele dag. Een aantal slimme tips voor het lange ‘in between’-seizoen dit voorjaar!

Houd overal rekening mee zolang de voorspellingen wisselvallig zijn. Dat betekent niet dat je de halve kledingkast moet meezeulen naar je werk. Maar een aantal handige kledingstukken biedt uitkomst. Twijfel je tussen winter- of zomerjas, probeer eens een wollen poncho of omslagdoek. Kies voor de variant die je los om je heen slaat. Deze kun je op veel manieren knopen, open of los, hoog in je hals of laag; net hoeveel warmte je nodig hebt.

Misschien draag je al regelmatig een blazer. Dé manier om er gekleed uit te zien en gemakkelijk aan de kapstok of bureaustoel te hangen. Een variant in een lichte wollen kwaliteit past zich moeiteloos aan koude of warme situaties aan.

Ook je onderkleding kan je helpen het frisse voorjaar door te komen zonder een al te winters voorkomen. Ouderwets maar o zo prettig: een hemd. Zodra je bovenlijf (en voeten!) warm zijn, voelt het al snel behaaglijk. Niemand ziet dat je het aanhebt en je kunt er overheen toe met iets minder warme kleding.

De welbekende laagjes werken prima: hemd, blouse, vestje of gilet en jasje. De bovenste twee laagjes kun je probleemloos uitpellen en weer aantrekken.

Je schoenen bepalen mede of je er winters of zomers uitziet. In plaats van hoge laarzen, kies voor een enkellaarsje. Ook goed te combineren met zowel een broek als rok. Ben je niet een enorme koukleum, waag je dan al aan blote voeten in je pumps onder een lange broek. Al dan niet met een kousenvoetje om hiel en tenen (let wel op dat er geen randjes zichtbaar zijn!).

Speel met kleur in je kleding. Daarmee creëer je onmiddellijk een zomers gevoel. Bij jezelf en bij de mensen die naar je kijken. Goed voor de stemming op kantoor.

Vergeet vooral niet je zomergarderobe op tijd aan te vullen! Het weer bepaalt in hoge mate de kooplust en -gerichtheid. Realiseer je dat er wanneer de zon echt gaat schijnen een enorme run komt op zomerkleding. Je kunt het maar beter in huis hebben nu alle maten en combinaties nog ruim verkrijgbaar zijn. Als de zon zich dan eindelijk vol overtuiging laat zien ben jij er tenminste klaar voor!

Fiona Koning is Imago Adviseur bij De Kleurenverdieping

Reageer op dit artikel