blog

Het Nieuwe Werken: we kunnen er niet meer omheen

Geen categorie

Betekenis van Het Nieuwe Werken

Bij Het Nieuwe Werken staan anders werken en anders leven centraal. Naast de bekende besparing van tijd en geld, verhoogde productiviteit en minder CO2-uitstoot, leidt Het Nieuwe Werken in mijn ogen tot drie grote veranderingen:

1. Veranderende rol van het management Managers beheren tegenwoordig zelf hun agenda’s, doordat ze altijd en overal hun smartphones en tablets bij zich hebben. Hierdoor werken ze tegelijkertijd meer mobiel en virtueel. De managementondersteuner zorgt vooral voor de binding en sociale cohesie: medewerkers moeten elkaar kunnen vinden en afspraken moeten worden nagekomen.

2. Betere balans tussen werk en privé Mensen werken tegenwoordig graag aan de keukentafel of thuis achter het bureau. Dit zorgt voor een betere werk/privébalans. Als vader vind ik het fijn dat ik zoveel mogelijk tijd met mijn kinderen kan doorbrengen. Zo kan ik ‘s ochtends mijn koters naar de opvang brengen zonder de druk te voelen dat ik om 9 uur op kantoor moet zijn. Vergaderingen plan ik meestal op maandag en dinsdag, waardoor ik zoveel mogelijk vanuit huis kan werken. De vrijheid om tijds- en plaatsonafhankelijk te werken bevalt mij uitstekend.

3. Meer vrijheid en eigen verantwoordelijkheid Het Nieuwe Werken zorgt voor een cultuurverandering met veel ruimte voor vrijheid en ondernemerschap. Medewerkers hebben meer verantwoordelijkheid en krijgen meer ruimte voor het bereiken van het beste resultaat. Een goede ontwikkeling lijkt mij, want dit zorgt voor meer betrokkenheid waardoor de medewerker kan excelleren en betere resultaten boekt.

Voor deze laatste verandering is echter ook een veranderende rol van de werkgevers vereist. Zij moeten niet langer aansturen op aanwezigheid, maar juist op resultaat. Managers hebben echter nog te sterk het idee dat ze ‘hun’ mensen moeten managen. Persoonlijk denk ik dat we niet meer om Het Nieuwe Werken heen kunnen. Het is een kwestie van tijd voordat werkgevers deze omslag móéten maken.

Reageer op dit artikel