blog

Zakelijke garderobe in de sale

Geen categorie

Waarschijnlijk ken je het gevoel: die mooie schoenen die jij vorige maand nog voor de volle mep kocht zijn met 50% korting in de sale. En nu baal je toch een beetje. Had je dan geduld moeten hebben maar tegelijk het risico moeten lopen dat jouw maat dan weg zou zijn? Met de juiste voorbereiding […]

Waarschijnlijk ken je het gevoel: die mooie schoenen die jij vorige maand nog voor de volle mep kocht zijn met 50% korting in de sale. En nu baal je toch een beetje. Had je dan geduld moeten hebben maar tegelijk het risico moeten lopen dat jouw maat dan weg zou zijn? Met de juiste voorbereiding kun je optimaal profiteren van de sale. Ook je zakelijke garderobe kun je tijdens de uitverkoop slim aanvullen. Een paar tips van Fiona Koning. MSM RED Fiona Koning

Gewoon doen

Zijn er bepaalde mode items waar je echt heel blij van wordt aan het begin van het seizoen? Kopen! Ja, je betaalt de volle prijs maar je geniet er ook het volle seizoen van. Niet meer over nadenken.

Ga gericht te werk

Zodra de sale in aantocht is zorg je dat je precies weet wat je wensen zijn. En dan bedoel ik alleen de items die je echt wilt hebben en niet omdat ze toevallig minder kosten. Die
goede regenjas waar je nog jaren plezier van zult hebben maar zo duur is. Of die fijne fit jeans. Sommige dure merken hebben fantastische basics voor je zakelijke kleding.
Jurkjes van goede kwaliteit, in de juiste kleuren en pasvormen, een donkerblauw pak dat je nog jarenlang kunt dragen. Als je goed oplet kun je ook deze stukken in de sale voordelig kopen. Je wordt veel blijer van dat ene geweldige stuk dat je voordeliger koopt, dan 5 goedkope impuls jurkjes die toch niet blijken te zijn wat je ervan verwachtte.

Maak een ‘wish list’

Bereid je gedegen voor. Ga een avond zitten om de gewenste items in je favorieten te bewaren. Zorg dat je de nieuwsbrieven van de betreffende sites ontvangt of like de Facebook pagina’s. Word je gek van al die nieuwsbrieven tussen je mail? Maak dan hiervoor een speciaal Hotmail- of Gmailaccount aan. Iedere dag even inloggen en checken of de betreffende site met jouw must have al korting geeft.

Wees snel

Is het zover, ga onmiddellijk naar de site en bestel! Het gaat nu snel met de beschikbare maten dus sla onmiddellijk toe.

Denk vooruit

Koop sommige items die je pas over een tijd zult dragen alvast in de sale. Een dunne zijden blouse bijvoorbeeld. In de winter bedoeld om ergens onder te dragen, maar ’s zomers heel luchtig. Chique zwarte schoenen met open teen die rond kerst als feestexemplaar werden aangeboden doen bij warm weer prima dienst op kantoor. Vooral de minder mode gevoelige stukken in de uitverkoop kunnen je nog een heel jaar veel draagplezier opleveren.

Happy sale!

Fiona Koning is Imago Adviseur bij De Kleurenverdieping
Ze was te gast in Koffietijd:

Reageer op dit artikel