blog

Na twee zwangerschappen is mijn geheugen zo lek als een mandje. Het was zelfs zo erg dat ik een dementietest heb laten doen. Er bleek niets aan de hand. De vergeetachtigheid had geen ernstige reden. Mijn ‘werkgeheugen’ was simpelweg overbelast, ik had de concentratie van een garnaal. Daarom noteer ik van alles, nog meer dan […]

Na twee zwangerschappen is mijn geheugen zo lek als een mandje. Het was zelfs zo erg dat ik een dementietest heb laten doen. Er bleek niets aan de hand. De vergeetachtigheid had geen ernstige reden. Mijn ‘werkgeheugen’ was simpelweg overbelast, ik had de concentratie van een garnaal.

Daarom noteer ik van alles, nog meer dan vroeger. Om niets te vergeten, schrijf ik alles op: ideeën, invallen, boodschappen, wensen, boeken die ik nog wil lezen, films die ik wil zien, taken die gedaan moeten worden. Ook een vorm van controle. Of het helpt? Een beetje. Het ‘moeten’ overheerst, in plaats van ‘willen’. Maar het streept zo lekker weg, van zo’n lijstje. Yes, weer een taak gedaan.

Hoe drukker ik ben, hoe drukker ik mezelf maak. Hoe minder controle, hoe meer ik probeer die controle terug te krijgen, hoe minder het lukt. Mijn drang om zaken te controleren, wordt dan op het neurotische af. En het gaat om futiele zaken hè. Hoe vaak moet je checken of de voordeur wel op slot zit? De tijdschakelaar van de lampen? Of de wekker goed staat? Redelijk vaak. Té vaak. Controle geeft een vals gevoel van macht. Mijn hoofd blijft in overdrive: moeten moeten moeten.
Daarom was ik zo blij dat ik dit citaat las van de Amerikaanse marketingcoach Marie Forleo:

“You can have it all, but you can’t do it all.”

Het spreekwoordelijke kwartje viel. Je kunt het niet allemaal alleen doen. Durf om hulp te vragen, en láát mensen je dan ook helpen! Zeg wat vaker nee. Maak eens een ‘not to do’ lijst. Bij dezen is dit citaat mijn nieuwe motto voor persoonlijke groei.

Het januari/februari nummer van Management Support Magazine 2015 staat in het teken van die persoonlijke groei. En groei kan ook betekenen: een stap terugdoen. Op de loopbaanladder bijvoorbeeld, zodat er ergens anders ruimte ontstaat. Groei betekent durven kiezen wat voor jou belangrijk is. Voldoening kan ook zitten in andere taken, op lager niveau, bij een betere werk/privébalans, vrijwilligerswerk, mantelzorg, het opzetten van een eigen bedrijf.
Daar is vertrouwen voor nodig, en lef. Maar vooral vertrouwen dat het wel goed komt. Dat als er een deur dichtgaat, er ergens anders een opengaat. De deur naar meer plezier. Meer ruimte. Meer inspiratie!

Vera Bot
Hoofdredacteur

Reageer op dit artikel