blog

Managementassistent: jouw positie

Geen categorie

Wat is jouw unieke verhaal? Wat zijn jouw ambities? Hoe zie je jouw loopbaanontwikkeling en hoe actief ben je ermee bezig? Ik ben altijd benieuwd naar de persoon achter een functietitel. Het komt vaak voor dat een managementassistent zich verschuilt achter haar leidinggevende. Of dat ze uitsluitend handelt of communiceert in de schaduw van haar leidinggevende. […]

Wat is jouw unieke verhaal? Wat zijn jouw ambities? Hoe zie je jouw loopbaanontwikkeling en hoe actief ben je ermee bezig?

Ik ben altijd benieuwd naar de persoon achter een functietitel. Het komt vaak voor dat een managementassistent zich verschuilt achter haar leidinggevende. Of dat ze uitsluitend handelt of communiceert in de schaduw van haar leidinggevende.
Er is nog genoeg ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van deze managementassistent. Wanneer heb jij voor het laatste een opleiding gevolgd in jouw vakgebied? En dan heb je natuurlijk professionele ontwikkeling op praktische hard skills. Maar als life coach gaat mijn voorkeur uit naar persoonlijke ontwikkeling. Hiermee kun je je namelijk echt onderscheiden en bovendien is het een duurzame investering waar je op alle levensgebieden profijt van hebt.

USP

‘Wat’ je bent staat in je CV: je ervaring, kennis, skills, wat je hebt bereikt op werkgebied. Met ‘Wie’ je bent kun je je echt onderscheiden: je normen en waarden, je gedrag, wat je motivatie is en wat jouw reputatie is. Wie ben jij? Waar onderscheid je je in? Wat is jouw Unique Selling Proposition? Het valt me vaak op dat managementassistentes vaak niet direct kunnen benoemen wat hun talenten zijn of niet kunnen benoemen waar ze goed in zijn. Soms stellen ze zich te bescheiden en passief op.

Talenten

Een tool waar ik bij het coachen veel gebruik van maak is Strenghtsfinder. Dit is een online test die 20 minuten in beslag neemt en daar komt dan een rapport uit met jouw top 5 talenten. De resultaten zijn altijd accuraat en het helpt je bijvoorbeeld om je profiel in kaart te brengen die je in jouw CV kunt opnemen. De kosten bedragen USD 9,99 die je online met creditcard kunt betalen. De uitslag volgt direct. De test kan in het Nederlands worden gemaakt, maar het rapport met de resultaten is alleen in het Engels te downloaden.

Positie

Wat ook een goede tool is om de mensen om je heen te vragen hoe ze jou zouden omschrijven als persoon en dat ze benoemen waar jij goed in bent of wat ze in jou waarderen. Dit kunnen je directe collega’s en leidinggevende zijn. Je zult versteld staan van dezelfde soort omschrijvingen of woorden die terug blijven komen. De uitkomst kan een goed beginpunt voor jouw persoonlijke positionering zijn.

En zo zijn er genoeg andere tools die je kunnen helpen. Vertel je eigen verhaal, en breng diepgang en kleur aan. Op welke manieren onderscheid jij je?

Auteur: freelance PA & life coach Jackie Delgado
Jackie Delgado_bewerkt

Lees ook

Welke competenties wil jij graag ontwikkelen? Doe eens de competentiescan

Verdieping

Managementassistent [training]
De managementassistant als linking pin [training]

 

 

Reageer op dit artikel