blog

Tijd voor een volgende baan

Geen categorie

Ik kan me als freelance PA in korte tijd nieuwe werkzaamheden eigenmaken. Dat is mijn kracht. Het nadeel is dat ik snel uitgekeken ben op werkzaamheden zodra ze routine worden. Ik heb de dynamiek van nieuwe prikkelingen nodig om scherp te blijven. Natuurlijk is dit anders als je een vaste baan hebt. Maar je blijft […]

Tijd voor een volgende baan

Ik kan me als freelance PA in korte tijd nieuwe werkzaamheden eigenmaken. Dat is mijn kracht. Het nadeel is dat ik snel uitgekeken ben op werkzaamheden zodra ze routine worden. Ik heb de dynamiek van nieuwe prikkelingen nodig om scherp te blijven.

Natuurlijk is dit anders als je een vaste baan hebt. Maar je blijft persoonlijke behoeftes houden waardoor je je baan blijft doen – of niet. Weet jij wanneer je toe bent aan een andere baan?

Je weet dat het de hoogste tijd is om van baan te veranderen als…

1) je je verveelt;

Je wordt niet langer geprikkeld door je werkomgeving of werkzaamheden. Het kan zijn dat je voelt alsof je op een automatische piloot alles uitvoert, zonder bezieling, zonder motivatie.

2) je baan veranderd is;

Je ziet vaak dat functies op het secretariaat veranderen en dat je in plaats van één-op-éénsupport, ondersteuning moet geven aan meerdere personen. En zonder dat je hiervoor compensatie krijgt. Het is dus niet langer de baan waarvoor jij hebt gekozen.

3) er geen gezonde privé/werkbalans is;

Het kan zijn dat je het gevoel hebt door je baan geleefd te worden. Of werk en privé lopen door elkaar heen. Je bent 24/7 bereikbaar en hebt het gevoel achter de feiten aan te lopen.

4) je jouw plafond hebt bereikt;

Je ontwikkelt je niet verder op persoonlijk en professioneel vlak en er is geen verdere groei mogelijk.

5) de bedrijfscultuur niet langer past;

Wellicht is er een overname geweest en hebben de nieuwe eigenaren een geheel andere visie en missie voor het bedrijf waar jij je niet langer thuisvoelt.

6) je gestrest, negatief en ongelukkig voelt in je functie;

De stress kan diverse oorzaken hebben en je merkt dat je niet meer helemaal jezelf bent en zeker niet met plezier naar je werk gaat.

7. de werk gerelateerde stress weerslag heeft op jouw gezondheid;

Het kan zijn dat je gezondheidsklachten te maken hebben met het ongelukkig zijn in je huidige werkomgeving. Het is goed om na te gaan wanneer je lichamelijke klachten zijn begonnen.

Tip

Maak voor jezelf een overzicht met de voor- en nadelen van je huidige baan. Probeer inzicht te krijgen wat je zoekt in een baan en welke omgeving daar het beste bij past. Wees eerlijk naar jezelf. En betrek je omgeving erbij. Wellicht is er een vertrouwenspersoon, coach of mentor in je omgeving die je kan helpen helder te krijgen wat je precies wilt en of nu het juiste moment is om een switch te maken.

Auteur: freelance PA & life coach Jackie Delgado

Reageer op dit artikel