checklist

Optimaal functioneren

Geen categorie

Optimaal functioneren en de kwaliteit van je werk steeds weer verbeteren: wie wil dat niet? Met deze tips kun je onder alle omstandigheden schitteren op het werk.

Neem initiatief
In een ondersteunende functie kan het soms lijken of alles al gezegd en gedaan is. Je voorganger heeft een uitmuntend werksysteem opgezet, de manager is een Pietje Precies en je collega’s hakken ieder hoofd boven het maaiveld meedogenloos af. Zelfs in zo’n benauwende omgeving kan er ruimte zijn voor initiatief. Het voortouw nemen kent een aantal voordelen. Je kunt laten zien waartoe je eigenlijk in staat bent. Je onderscheidt jezelf van de massa. En je kunt nieuwe manieren vinden om plezier in je werk te krijgen. De manager zal waarschijnlijk nooit voorstellen dat je het werk in de vorm van een duobaan kunt doen na de geboorte van je eerste kind. Hier is eigen initiatief bijvoorbeeld volledig op zijn plaats.

Zorg voor een goed netwerk
Een netwerk: dat betekent dat je de juiste mensen kent en dat zij jou kennen. Het doel van het contact is niet vriendschap, maar een gelijkwaardige relatie waarmee beide personen hun voordeel mee kunnen doen. Netwerkcontacten hoeven niet dezelfde interesses of achtergrond te hebben.

Manage je werk en je leven
Je kunt alleen succes hebben op het werk als je kunt zorgen voor een goed persoonlijk management. Mensen hebben een bepaalde baan niet alleen omdat zij de juiste papieren of ervaring hebben. Wat vooral telt, is het idee dat iemand iets kan toevoegen aan een functie of takenpakket. Je kunt jezelf beter managen door:

  • ervoor te zorgen dat je jezelf goed kent. Ken je mogelijkheden, tekortkomingen, fouten uit het verleden, dromen voor de toekomst en ga hier op een bewuste manier mee om;
  • te weten welk soort werk je graag doet en onder welke omstandigheden je optimaal kunt functioneren;
  • een carrièreplan te maken: stippel een weg uit naar je eigen droombaan.

Houd perspectief
Soms is het maar al te gemakkelijk om je blind te staren op het microleven op de afdeling. Je tijd en aandacht worden volledig in beslag genomen door de relatieperikelen van de een en de roddels van de ander. Maar weet je wel hoe de organisatie er financieel voorstaat? Heb je wel eens een jaarverslag ingekeken? Gemotiveerd werken is eenvoudiger als je weet waarvoor je het doet (en dat is meer dan een loonstrookje).

Wees een goede supporter
In een ondersteunende functie moet je in staat zijn om je ego tijdelijk op een tweede plaats te zetten. Soms zul je taken moeten uitvoeren die niet leuk, maar juist stompzinnig of moeilijk zijn. Soms zul je de manager gelijk moeten geven, ook al weet je dat hij er helemaal naast zit. Ook als ‘assistent van’ kun je je onafhankelijke, kritische manier van denken handhaven. Een sterke ‘volger’ zal:

  • commitment tonen;
  • werken aan haar geloofwaardigheid;
  • zichzelf blijven ontwikkelen;
  • de belangen van anderen onderkennen.

Buit je leidinggevende capaciteiten uit
De meeste managementsupporters met een leidinggevende functie zullen zogenaamde middle managers zijn. Dit betekent dat zij niet alleen de scepter zwaaien over een aantal medewerkers, maar dat zij ook moeten rapporteren aan een andere manager. Goed leidinggeven is niet eenvoudig. je moet mensen op een aangename manier instructies kunnen geven, maar ook medewerkers motiveren, geschillen beslechten en problemen oplossen. Het sleutelbegrip hierbij is: investeer in je medewerkers. Leidinggeven doe je niet alleen voor je eigen eer en glorie. Een gemotiveerde club is het best te vergelijken met een grote som geld op je spaarrekening: langzaam maar zeker groeit je vermogen door de rente die er iedere dag bij komt.

Fuctioneer binnen het team
Teamwerk is samenwerking op zijn best. Geven en nemen. Iedere dag werken aan een goede verstandhouding. Niet (te veel) roddelen. Een open oog en oor hebben voor alle facetten van je collega’s.

Gebruik je boerenslimheid
Intelligente mensen vinden het soms lastig om goed te functioneren in een sociale omgeving. Dit geldt overigens ook voor domme mensen. Voor boerenslimheid heb je geen diploma’s nodig: het is een mix van gevoel en verstand, van wetenschap en intuïtie en van zekerheid en geloof. Ze noemen het ook wel sociale intelligentie. Als je die bezit, maak daar dan ruim gebruik van in je dagelijks functioneren. Het zal je productiviteit ten goede komen.

Laat zien wat je kunt aan de juiste mensen
Ook als je niet gebrand bent op het maken van een flitsende carrière: laat zien wat je kunt. De baas van de postkamer kan dan wel onder de indruk zijn van jouw organisatievermogen, wat doet hij verder met deze wetenschap? En je collega’s hebben bewondering voor jouw onnavolgbaar mooie spreadsheets, terwijl je baas denkt dat dit allemaal ‘vanzelf’ gaat. Als je echt datgene wilt kunnen doen waar je goed in bent, zul je dit moeten laten zien aan de mensen die ervoor kunnen zorgen dat jij op die ene, perfecte plaats in de organisatie belandt.

Bron: Facto

Functioneringsgesprek: duidelijkheid
Verwachtingen van je manager
Hoe leid ik een zelfsturend team?
Boek: Manage uw werk
Training: Proactief functioneren

Reageer op dit artikel