nieuws

Digitale time-out

Geen categorie

Wanneer vrouwen iedere dag tien minuten ‘eigen tijd’ in een internet-intermezzo steken, zoals het bezoeken van favoriete websites, of een ander vergelijkbaar online tijdverdrijf, vermindert de stress, vertraagt de hartslag, wordt de hersenactiviteit gestimuleerd en neemt de productiviteit toe… toevallig!

Wanneer vrouwen iedere dag tien minuten ‘eigen tijd’ in een internet-intermezzo steken, zoals het bezoeken van favoriete websites, of een ander vergelijkbaar online tijdverdrijf, vermindert de stress, vertraagt de hartslag, wordt de hersenactiviteit gestimuleerd en neemt de productiviteit toe… toevallig!
Dat blijkt uit een studie onder leiding van neurologisch wetenschapper Dr. David Lewis van Mind Lab International, en mogelijk gemaakt door HP.

Het schijnt dat computers kunnen zorgen voor een digitale vlucht uit het leven van alledag. ‘Slechts tien minuten per dag doorbrengen op je eigen plek op het web, levert aanzienlijke emotionele en intellectuele voordelen op’, zegt Lewis. ‘Tijd voor jezelf verlaagt de spanning in het lichaam en stelt mensen in staat hoge prestaties op mentaal belastende taken te leveren – niet door harder, maar door slimmer te denken.
Een digitale ‘tienminutenvlucht’ kan resulteren in een significante verbetering van je welzijn’, aldus Lewis.

Websites over een favoriete hobby, sport of tijdverdrijf (38 procent) of berichten- en blogsites over specifieke thema’s (24 procent) scoorden het hoogst bij vrouwen die een ‘digitale time-out’ namen.

Reageer op dit artikel