nieuws

Duizenden vmbo’ers op bedrijfsbezoekin beveiliging, ICT en secretariële sector

Geen categorie

Op dit moment maken zo’n 9000 vmbo-leerlingen kennis met hun eventuele toekomstige beroep. Ecabo organiseerde voor zo’n 1000 leerlingen met interesse voor economisch-administratieve beroepen, ICT en beveiliging, bedrijfsbezoeken. Voor deze leerlingen openen bedrijven in heel Nederland hun deuren om ze kennis te laten maken met beoefenaars van het door hen gekozen beroep. Misschien zit er nu ook wel een naast jou aan je bureau.

Op dit moment maken zo’n 9000 vmbo-leerlingen kennis met hun eventuele toekomstige beroep. Ecabo organiseerde voor zo’n 1000 leerlingen met interesse voor economisch-administratieve beroepen, ICT en beveiliging, bedrijfsbezoeken. Voor deze leerlingen openen bedrijven in heel Nederland hun deuren om ze kennis te laten maken met beoefenaars van het door hen gekozen beroep. Misschien zit er nu ook wel een naast jou aan je bureau.

De leerlingen krijgen een rondleiding door het bedrijf dat ze bezoeken en krijgen presentaties over bedrijven en beroepen voorgeschoteld. Medewerkers kunnen aan de leerlingen laten zien welke taken ze uitvoeren en zo bijdragen aan een beter beroepsbeeld.

Bedrijven en scholen werken enthousiast mee aan de actieweken. De beveiligingscestor trekt de meeste leerlingen, terwijl ook de ICT en de secretariële beroepen niet aan belangstelling te klagen hebben.

Reageer op dit artikel