nieuws

Philips nog altijd meest favoriete werkgever

Geen categorie

Philips is nog altijd de meest favoriete werkgever van de Nederlandse beroepsbevolking. Ook in 2005 en 2006 stond Philips al met stip op één. In 2007 werden 16.483 respondenten gevraagd aan te geven waar zij het liefst zouden willen werken. Philips kwam daarbij wederom als favoriet uit de bus, gevolgd door Rabobank, Politie en Shell. De top tien ziet er als volgt uit:

Philips is nog altijd de meest favoriete werkgever van de Nederlandse beroepsbevolking. Ook in 2005 en 2006 stond Philips al met stip op één. In 2007 werden 16.483 respondenten gevraagd aan te geven waar zij het liefst zouden willen werken. Philips kwam daarbij wederom als favoriet uit de bus, gevolgd door Rabobank, Politie en Shell. De top tien ziet er als volgt uit:

1. Philips

2. Rabobank

3. Politie

4. Shell

5. KLM

6. ABN AMRO

7. ING

8. Belastingdienst

9. TNO

10. Nederlandse Spoorwegen

De nummers twee, drie en vier zitten erg dicht op elkaar. Het gat met de nummer 5 (KLM) is behoorlijk. Ook het gat tussen de top vijf en de rest is aanzienlijk.

ABN Amro daalt een plaats ten opzichte van 2006. De schade door de fusieperikelen lijkt mee te vallen. Echter, het aantal respondenten dat spontaan aangeeft bij ABN Amro te willen werken, is ongeveer gehalveerd. Hoewel zij slechts één positie verliest, is het gat met de top vijf groot. ABN Amro geldt nu als ‘best of the rest’.

Drie werkgevers zijn ‘nieuw’ in de top tien: de Belastingdienst, TNO en de Nederlandse Spoorwegen. Vooral TNO maakt daarbij een enorme sprong: van plaats 47 naar 9. Zichtbaarheid in de media heeft ogenschijnlijk deze vooruitgang gestimuleerd.

KPN, Het Rijk en Defensie zijn uit de top tien verdwenen. Zij zakken beide 8 plaatsen. Ook Heineken daalde in populariteit als werkgever. Hetzelfde geldt voor Getronics PinkRoccade, terwijl Bureau Jeugdzorg haar sterke daling van vorig jaar weer heeft goedgemaakt.

Opvallende stijgers zijn: GGD, Google, Martinair, Coca Cola, Rechterlijke Macht en Randstad.

Genoemde cijfers zijn afkomstig uit het Arbeidsmarkt Gedragsonderzoek (AGO) van Intelligence Group. Meer weten? De complete top 50 is te vinden op www.wervingswereld.nl.

Reageer op dit artikel