nieuws

Enge plekken

Geen categorie

Collega’s maken elkaar flink het leven zuur op het werk. Vooral op parkeerplaatsen rondom kantoren en andere werkplekken vallen rake klappen. 8 procent van de werknemers werd het afgelopen jaar bedreigd door een medewerker en 6 procent werd gemolesteerd.

Collega’s maken elkaar flink het leven zuur op het werk. Vooral op parkeerplaatsen rondom kantoren en andere werkplekken vallen rake klappen. 8 procent van de werknemers werd het afgelopen jaar bedreigd door een collega en 6 procent werd gemolesteerd. Dit blijkt uit een nationaal onderzoek van CSU Security Services.

Ons land kent 7,3 miljoen werkenden. De honderden deelnemers aan het onderzoek geven aan dat er veel meer bouwkundige en elektronische oplossingen zoals camera’s en betere verlichting, nodig zijn om de veiligheid op de werkvloer te garanderen.

Het is zo treurig gesteld met de sfeer op kantoren dat 11 procent van de respondenten aangeeft óm te rijden of lopen naar de werkplek om onveilige situaties te voorkomen. 3 procent weigert over te werken, uit angst slachtoffer te worden van geweld.

De parkeerplaats wordt dus als meest enge plek op het werk genoemd, gevolgd door de fietsenstalling, de omgeving van het kantoor, de lift en de gangen in het trapportaal.

Opvallend is dat veel bedrijven weinig doen om de veiligheid te verbeteren. Zo laat 67 procent van alle ondervraagden weten dat de werkgever geen cursussen, voorlichting of workshops geeft. Ook de kennis van gebouwen is slecht. Ruim een derde van de werknemers weet niet waar de nooduitgangen zich bevinden. Ook is het ontruimingsplan van het bedrijf bij een derde van de mensen onbekend en zeggen vier op de tien werknemers niet op de hoogte te zijn van procedures hoe te handelen in geval van calamiteiten.

Bron: telegraaf.nl

Reageer op dit artikel