nieuws

Lekker lang met vakantie steeds lastiger

Geen categorie

Dromen van een lekkere lange vakantie? Vaak blijft het daarbij. Eén op de vijf werknemers gaat tegenwoordig juist korter met vakantie vanwege de drukte op het werk. Lang vakantie nemen wordt dan als lastig ervaren, al was het alleen maar om de achterblijvende collega’s niet met nog meer werk op te zadelen. Maar ook het gevoel onmisbaar te zijn kan een reden zijn korter met vakantie te gaan.

Dromen van een lekkere lange vakantie? Vaak blijft het daarbij. Eén op de vijf werknemers gaat tegenwoordig juist korter met vakantie vanwege de drukte op het werk. Lang vakantie nemen wordt dan als lastig ervaren, al was het alleen maar om de achterblijvende collega’s niet met nog meer werk op te zadelen. Maar ook het gevoel onmisbaar te zijn kan een reden zijn korter met vakantie te gaan.

Dat blijkt uit een online onderzoek van het Economisch Bureau van de Postbank waar 27.500 mensen aan hebben meegedaan. Voor 68 procent is deze drukte overigens nog altijd geen reden om korter met vakantie te gaan.

Uit de cijfers van het CBS blijkt daarnaast dat de helft van de werknemers vaak of altijd te veel werk heeft. De keuze voor meer werken en minder vakantie kan uiteindelijk ook de baas tevreden stemmen en de werknemer misschien een ‘mooie bonus’ opleveren!

Reageer op dit artikel