nieuws

No asshole

Geen categorie

Pestkoppen op kantoor zijn niet alleen schadelijk voor een organisatie, ze kosten die organisatie ook bakken met geld. Hoog tijd om korte metten te maken met dergelijke bullebakken. Hoe? Door het invoeren van een ‘no asshole’-regel: respectloos gedrag moet worden bijgesteld, anders volgt ontslag.

Pestkoppen op kantoor zijn niet alleen schadelijk voor een organisatie, ze kosten die organisatie ook bakken met geld. Hoog tijd om korte metten te maken met dergelijke bullebakken. Hoe? Door het invoeren van een ‘no asshole’-regel: respectloos gedrag moet worden bijgesteld, anders volgt ontslag, bepleit Robert I Sutton van Stanford University in Psychologie Magazine.

Een asshole is iemand die collega’s het leven zuur maakt door hen te kleineren en te beledigen. Hij heeft het meestal gemunt op collega’s met minder macht of status.

In zijn boek ‘The no asshole rule. Building a civilized workplace and surviving one that isn’t’, raadt Sutton aan de nieuwe no asshol-regel te hanteren. Want naast het feit dat slachtoffers van pesterijen ongelukkiger zijn in hun werk en leven, nemen ze ook vaker ontslag. Dit gaat allemaal ten koste van een bedrijf. Sutton geeft werkgevers en slachtoffers het advies assholes met hun gedrag te confronteren, het contact te beperken en het vooral niet persoonlijk op te vatten.

Bron: hrpraktijk.nl

Reageer op dit artikel