nieuws

Kinderopvangcalculator

Geen categorie

In 2009 wordt de kinderopvang als gevolg van nieuw kabinetsbeleid duurder. Ouders die willen weten wat ze per saldo in 2009 aan kinderopvang moeten betalen, kunnen dat nu uitrekenen op internet. Met behulp van de kinderopvangcalculator kunnen ouders, na het invullen van het salaris, aantal kinderen en hoeveelheid kinderopvang, precies zien hoe de kosten straks gaan uitvallen.

In 2009 wordt de kinderopvang als gevolg van nieuw kabinetsbeleid duurder. Ouders die willen weten wat ze per saldo in 2009 aan kinderopvang moeten betalen, kunnen dat nu uitrekenen op internet. Met behulp van de kinderopvangcalculator kunnen ouders, na het invullen van het salaris, aantal kinderen en hoeveelheid kinderopvang, precies zien hoe de kosten straks gaan uitvallen.

Zo gaat een gezin met twee werkende ouders die samen 30.000 euro per jaar verdienen, volgens de calculator 10 euro per maand meer betalen voor de kinderopvang.

De kinderopvangcalculator is te vinden op de website van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Voor algemene informatie over de tegemoetkoming voor kinderopvang, kun je kijken op de OCW-site in de linkerkolom ‘Over kinderopvang’ en vervolgens bij ‘Kosten ouders’.
Specifieke informatie over de kinderopvangtoeslag is te vinden op de site van de Belastingdienst/toeslagen kijken: toeslagen.nl.

Reageer op dit artikel