nieuws

Ook zakenreizigers kampen met heimwee

Geen categorie

Net als vakantiegangers, kampen ook zakenreizigers soms met heimwee. Van de vrouwelijke zakenreizigers heeft ongeveer 11 procent het ‘moeilijk’ in het buitenland, van hun mannelijke collega’s heeft 6 procent er last van. Dat blijkt uit het Zakenreiziger Onderzoek 2008 van de Europeesche Verzekeringen.

Net als vakantiegangers, kampen ook zakenreizigers soms met heimwee. Van de vrouwelijke zakenreizigers heeft ongeveer 11 procent het ‘moeilijk’ in het buitenland, van hun mannelijke collega’s heeft 6 procent er last van. Dat blijkt uit het Zakenreiziger Onderzoek 2008 van de Europeesche Verzekeringen.

De zakenreizigers missen hun partners het meest (52 procent), gevolgd door hun kinderen (32 procent) en hun huisdier (5 procent). Wat betreft de aandacht voor het thuisfront, lijken mannen iets attenter. Acht op de tien mannen belden tijdens de laatste reis naar huis tegen 77 procent van de vrouwen. Een op de drie zakenreizigers koopt een souvenir.

De zakenreis wordt vaak gekoppeld aan een paar vrije dagen op de plaats van bestemming. Dat is vooral om uit te rusten, te winkelen of om de betreffende stad of de regio als toerist te verkennen. Ongeveer 35 procent van alle zakenlieden kiest voor deze combinatie van een zakelijke en een privéreis.

Reageer op dit artikel