nieuws

Boze vrouwen falen op alle fronten

Geen categorie

Vrouwen die op de werkvloer openlijk boos worden, worden door zowel hun baas als door hun collega’s als incompetent beschouwd. Als een man daarentegen z’n geduld verliest, heeft dat weinig tot geen gevolgen en geen enkele invloed op zijn imago. Dit schrijft De Telegraaf.

Vrouwen die op de werkvloer openlijk boos worden, worden door zowel hun baas als door hun collega’s als incompetent beschouwd. Als een man daarentegen z’n geduld verliest, heeft dat weinig tot geen gevolgen en geen enkele invloed op hun imago. Dit schrijft De Telegraaf.

Tijdens drie studies van Victoria Brescoli (assisent professor aan Yale) en Eric Uhlman (professor aan de Northwestern University) werden onder 463 mannen en vrouwen tussen de 18 en 70 jaar filmpjes getoond van acteurs die deden alsof ze op zoek waren naar een baan of werknemers waren. De deelnemers moesten vervolgens opschrijven welke personen geschikt waren voor de baan, welke verantwoordelijkheden zij op zich konden nemen, en hoe hoog hun salaris zou worden.

‘Vrouwen die in de filmpjes als ‘boos’ werden omschreven, faalden op alle fronten’, zegt Victoria Brescoli. ‘Als vrouwen hun woede op de werkvloer tonen, wordt dat gezien alsof ze de controle over alles kwijt zijn. En dat heeft een negatieve invloed op hun imago. Maar als ze later uitleggen waarom ze zo kwaad werden, wordt het overigens wel eerder geaccepteerd’.

Bron: De Telegraaf, managersonline.nl

Reageer op dit artikel