nieuws

Seks op de zaak

Geen categorie

Onlangs publiceerde het vrouwenblad Marie Claire de resultaten van een grootscheepse enquête over seksueel contact op de werkvloer. Meer dan de helft van de lezeressen van dat blad heeft wel eens seksueel contact gehad met een collega… blijkt. Misschien een beetje gechargeerd, want ook een incidentele zoenpartij met ‘die leuke jongen van sales’ valt bij Marie Claire onder seksueel contact. Maar wie denkt dat ‘seks op de zaak’ leidt tot meer salaris, komt ‘bedrogen’ uit.

Onlangs publiceerde het vrouwenblad Marie Claire de resultaten van een grootscheepse enquête over seksueel contact op de werkvloer. Meer dan de helft van de lezeressen van dat blad heeft wel eens seksueel contact gehad met een collega… blijkt. Misschien een beetje gecharcheerd, want ook een incidentele zoenpartij met ‘die leuke jongen van sales’ valt bij Marie Claire onder seksueel contact. Maar wie denkt dat ‘seks op de zaak’ leidt tot meer salaris, komt ‘bedrogen’ uit.

Sandera Krol, hoofdredacteur van Marie Claire, spreekt van een verrassende, maar voorspelbare uitkomst. ‘Onze lezeressen zijn hoog opgeleid. In bepaalde beroepsgroepen heb je te maken met borrels, presentaties en zakenreisjes.’ En als je dan een paar wijntjes op hebt…

70 procent van de werkende dames beleefde plezier aan het contact;
30 procent kreeg spijt;
13 procent ‘doet het’ voor een hogere functie (mits de baas aantrekkelijk is);
4 procent zegt ja als hij dat niet is.
En last but not least: bij slechts 2 procent van de vrouwen die seks hadden op de zaak leidde dit tot een loonsverhoging.

Reageer op dit artikel