nieuws

Eerste letter mailadres bepalend voor spam

Geen categorie

De hoeveelheid spam die mensen ontvangen is afhankelijk van de eerste letter in hun e-mailadres. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Cambridge. Bij mailadressen die met een a, m of s beginnen bestaat 40 procent van de berichten uit ongewenste e-mail. Mailadressen die met een ‘u’ beginnen, kunnen rekenen op 50 procent spam.

De hoeveelheid spam die mensen ontvangen is afhankelijk van de eerste letter in hun e-mailadres. Dat blijkt uit een studie van de universiteit van Cambridge. Bij mailadressen die met een a, m of s beginnen bestaat 40 procent van de berichten uit ongewenste e-mail. Mailadressen die met een ‘u’ beginnen, kunnen rekenen op 50 procent spam, blijkt uit een analyse van computerexpert Richard Clayton.

Het verschil kan volgens Clayton worden verklaard door de manier waarop degenen die de spam versturen hun doelwit selecteren. Ze recyclen namen waarachter eerder een bestaand e-mailadres is gevonden, en passen het ook toe op andere domeinnamen. Aangezien mailadressen met een veelvoorkomende beginletter vaker daadwerkelijk bestaan, zullen de spammers deze sneller opnieuw gebruiken.
Voor het feit dat mailadressen beginnend met de letter ‘u’ kunnen rekenen op 50 procent spam, is echter nog geen verklaring gevonden.<.P Bron: zibb.nl

Reageer op dit artikel