nieuws

Ik ben m’n bril vergeten

Geen categorie

Vandaag start, voor de vierde keer op rij, de Week van de Alfabetisering. Dit jaar staat het thema ‘Geletterdheid raakt ons allemaal’ centraal. Dat komt onder andere tot uitdrukking in de veelheid van, en verscheidenheid aan organisaties die in de Week activiteiten gaan organiseren. Van bedrijven tot gemeenten en van scholen tot maatschappelijke organisaties. Kun jij je voorstellen dat er in Nederland zo’n 1,5 miljoen mensen rondlopen die niet (of nauwelijks) kunnen lezen en schrijven?

Vandaag start, voor de vierde keer op rij, de Week van de Alfabetisering. Dit jaar staat het thema ‘Geletterdheid raakt ons allemaal’ centraal. Dat komt onder andere tot uitdrukking in de veelheid van, en verscheidenheid aan organisaties die in de Week activiteiten gaan organiseren. Van bedrijven tot gemeenten en van scholen tot maatschappelijke organisaties.

In Nederland zijn naar schatting 1,5 miljoen mensen laaggeletterd. Dat wil zeggen dat zij zoveel moeite hebben met lezen en schrijven, dat zij hiervan in het dagelijks leven, thuis, op school en op het werk hinder ondervinden. Van deze 1,5 miljoen mensen zijn er 1 miljoen geboren en opgegroeid in Nederland en hebben er 500.000 een niet-Nederlandse achtergrond.

Wat kun jij als secretaresse daar dan aan doen? Signaleren! Je er sterk voor maken dat de laaggeletterden in jouw bedrijf bereikt worden en zorgen dat ze ‘op cursus’ gaan. Kaart het thema aan, pak het op en ga ermee aan de slag. Dan hoeft een werknemer niet meer te zeggen:’Leest u het even voor, ik ben m’n bril vergeten’!

Meer weten? Op www.weekvandealfabetisering.nl vind je alle informatie over de Week met een actueel overzicht van alle activiteiten en het volledige programma.

Reageer op dit artikel