nieuws

Vette happen in de ban

Geen categorie

De gedachte dat de werkgever de gezondheid van zijn werknemers dient te stimuleren, wint langzaam terrein. Zo verdwijnen de kroketten en de frikandellen van lieverlee uit het bedrijfsrestaurant, en waar ooit de kaassouffleetjes je toelachten, liggen straks alleen nog maar broodjes gezond.

De gedachte dat de werkgever de gezondheid van zijn werknemers dient te stimuleren, wint langzaam terrein. Zo verdwijnen de kroketten en de frikandellen van lieverlee uit het bedrijfsrestaurant, en waar ooit de kaassouffleetjes je toelachten, liggen straks alleen nog maar broodjes gezond.

In Amerika zijn ze inmiddels ‘lekker’ bezig: werknemers met een overgewicht moeten zien dat ze de overtollige kilo’s voor 2010 zijn kwijtgeraakt. Lukt hen dat niet, dan moeten ze per maand 25 dollar extra betalen voor hun ziektekostenverzekering (als ze die tenminste hebben).

Maar… werknemers die binnen een jaar een gratis gezondheidsscan laten doen, de adviezen van artsen opvolgen en er daarnaast in slagen een beetje af te vallen, worden ontzien.

Reageer op dit artikel