nieuws

Ik heb het helemaal gehad

Geen categorie

Ken je dat? Elk overleg is een tenenkrommende en uitputtende exercitie, en aan het einde van een werkdag kun je geen pap meer zeggen. Werken voor een baas die niet inspireert of geen respect weet op te brengen, is voor werknemers de belangrijkste reden om van baan te wisselen. Zie je dat niet zitten? Dan zul je ermee moeten leren leven, en dat doe je zo:

Ken je dat? Elk overleg is een tenenkrommende en uitputtende exercitie, en aan het einde van een werkdag kun je geen pap meer zeggen. Werken voor een baas die niet inspireert of geen respect weet op te brengen, is voor werknemers de belangrijkste reden om van baan te wisselen. Zie je dat niet zitten? Dan zul je ermee moeten leren leven. HR-specialist Steve Miranda benoemt vier ‘soorten’ en vertelt hoe je dat doet.

1. De baas die geen tegenspraak duldt
Deze baas vindt dat er maar één manier is: de zijne. Frisse ideeën worden de kop ingedrukt en de werknemer wordt in een keurslijf geperst. Miranda raadt in zo’n geval aan iemand van HR in te schakelen om te bemiddelen. Eventueel is een persoonlijkheidstest een optie om inzicht te bieden in de persoonlijkheid van de ander om elkaar beter te leren begrijpen.

2. De onaangepaste baas
In het kader van ‘alles moet kunnen’, ontwikkelt deze baas een werkomgeving waar geen grenzen zijn, zoals tussen werk- en privé. Kwetsende opmerkingen kunnen als grapje worden gebracht en geaccepteerd zijn. Communiceer met deze baas met zinnen die beginnen met ‘ik vind, voel, denk’. Vertel hoe zijn gedrag op jou overkomt. Kom je er samen niet uit, dan kan het zinvol zijn een dossier aan te leggen. Mocht de boel dan escaleren, dan heb je tenminste bewijzen.

3. De baas die je negeert
Vaak is dit de manier van de manager om de werknemer te straffen. Niet alleen het werken wordt lastig op deze manier, maar de sfeer wordt er ook niet beter op. Miranda stelt dat het nu het allerbelangrijkste is om de communicatie weer op gang te brengen. Een manier om dit te doen is het ‘360-gradenevaluatiesysteem’, waarin iedereen geëvalueerd wordt door mensen waarvoor ze werken én door de mensen die onder hen werken.

4. De pestende baas
Deze baas intimideert, manipuleert en speelt in op zwakheden van de werknemers. Zo weet hij iedereen voor zijn karretje te spannen. De enige manier om deze manager te trotseren, is door voor jezelf op te komen. Deze baas stopt namelijk alleen als je je grenzen duidelijk stelt.

Bron: Briskmagazine.nl

Reageer op dit artikel