nieuws

Nationale Filevrije dag

Geen categorie

De ANWB organiseert op donderdag 9 oktober de Nationale Filevrije dag. Alle ‘filerijders’ van Nederland worden opgeroepen op deze dag hun werk- en reispatroon aan te passen. Nou is het natuurlijk niet de bedoeling dat we donderdag a.s. massaal een vrije dag nemen. Het is wél de bedoeling dat filerijders slim omgaan met het indelen van hun dag.

De ANWB organiseert op donderdag 9 oktober de Nationale Filevrije Dag. Alle ‘filerijders’ van Nederland worden opgeroepen op deze dag hun werk- en reispatroon aan te passen. Nou is het natuurlijk niet de bedoeling dat we donderdag a.s. massaal een vrije dag nemen. Het is wél de bedoeling dat filerijders slim omgaan met het indelen van hun dag.

Met de Nationale Filevrije dag wil de ANWB aantonen dat wanneer slechts 10 procent van de filerijders in de spits ander gedrag vertoont, het fileleed aanzienlijk minder zal zijn.

Meer dan 100 werkgevers en organisaties doen met hun medewerkers actief mee aan de ‘dag’. Zo worden er bijvoorbeeld opstapplekken gecreëerd voor opvallende bussen die de werknemers naar hun werk brengen. Voor vroege vogels is er een speciaal ontbijt dat extra vroeg – op kantoor- wordt geserveerd en weer anderen gaan met de motor naar hun werk, eventueel met een collega achterop. Meer ludieke ideeën vind je op www.filevrijedag.nl. Misschien inspireert het jou ook om de file te vermijden!

De nationale Filevrije dag is onderdeel van de campagne ‘Nederland Bereikbaar’. Een initiatief van ANWB, NS en Rabobank.

Reageer op dit artikel