nieuws

Met staand vergaderen tien miljard euro besparen

Geen categorie

Door staand te vergaderen, kan Nederland per jaar tien miljard euro besparen. De kwaliteit zal er niet minder om zijn. Wél kan de vergadertijd met een derde worden teruggebracht. Als je er dus vanuit gaat dat vergaderen in Nederland zo’n 30 miljard euro per jaar kost, is die 10 miljard euro snel verdiend. Managers… tel uit je winst!

Door staand te vergaderen, kan Nederland per jaar tien miljard euro bespare. De kwaliteit zal er niet minder om zijn. Wél kan de vergadertijd met een derde worden teruggebracht. Dat stelt TNO-onderzoeker Peter Vink. Als je er dus vanuit gaat dat vergaderen in Nederland zo’n 30 miljard euro per jaar kost, is die 10 miljard euro snel verdiend. Dus managers… tel uit je winst!

De onderzoeker komt met een verstelbare tafel. Zo kunnen deelnemers zelf kiezen of zij zittend, staand of zelfs halfzittend vergaderen. De tafel heeft als voordeel dat de hoogte aan de groepswens kan worden aangepast. Hoewel het ook weer niet de bedoeling is dat je er al te lang aan blijft ‘hangen’.

Bron: Eventplanner

Reageer op dit artikel