nieuws

Ready for Change

Geen categorie

Managers, directeuren en zelfstandige professionals met een alcohol- of drugsprobleem, kunnen sinds kort terecht in een eigen ontwenningskliniek. Onder de rook van Rotterdam opende ‘Ready for Change’ haar deuren. Geen overbodige luxe; volgens schattingen lijdt 20 procent van de ondernemers en managers aan een verslaving.

Managers, directeuren en zelfstandige professionals met een alcohol- of drugsprobleem, kunnen sinds kort terecht in een eigen ontwenningskliniek. Onder de rook van Rotterdam opende ‘Ready for change’ haar deuren. Geen overbodige luxe; volgens schattingen lijdt 20 procent van de ondernemers en managers aan een verslaving.

Ready for Change is opgericht door Patricia Zegwaard en haar man Richard van den Ende. Van den Ende is medeoprichter van drankjesproducent Flügel en ex-verslaafde.

De kliniek voor de ‘verslaafde’ CEO kent een op maat gesneden programma volgens het twaalfstappenplan van het beproefde Minnesota-model. Volgens de bedenkers ervan slaagt 70 procent van de cliënten erin van de drank en/of drugs af te blijven.

Volgens schattingen lijdt 20 procent van de ondernemers en managers aan een verslaving. Ons land telt vermoedelijk een miljoen alcoholverslaafden, slechts 3 procent van hen wordt daarvoor behandeld.
Een verslaafde is 60 procent van z’n tijd (ook werktijd) kwijt aan ‘bezig zijn’ met z’n probleem. De kosten hiervan voor het bedrijfsleven bedragen naar schatting tussen de 1 en 2 miljard euro per jaar!

Bron: Het financieele Dagblad

Reageer op dit artikel