nieuws

Gebukt onder werkdruk en stress

Geen categorie

Te veel werk, te hoge werkdruk en een voortdurende stroom aan informatie zijn de voornaamste veroorzakers van stress op het werk. Vooral parttimers gaan daar onder gebukt. Daarom gaat er nogal eens wat werk mee naar huis. Vooral vrouwen ‘zijn daar goed in’. Maar vier op de tien werknemers heeft het helemaal gehad met werkdruk en stress, blijkt uit onderzoek.

Te veel werk, te hoge werkdruk en een voortdurende stroom aan informatie zijn de voornaamste veroorzakers van stress op het werk. Vooral parttimers gaan daar onder gebukt. Daarom gaat er nogal eens wat werk mee naar huis. Vooral vrouwen ‘zijn daar goed in’. Maar vier op de tien werknemers heeft het helemaal gehad met werkdruk en stress, blijkt uit onderzoek.

Blauw Research deed onderzoek onder 540 Nederlandse werknemers. Daaruit blijkt dat werkdruk een groot probleem is, en dan vooral onder parttimers (43 procent). Onder fulltimers ligt dat percentage op 30.

Werkdruk en stress hebben niet alleen effect op de productiviteit en het werkplezier. Ook het privéleven heeft eronder te lijden. Als ‘moeders’ in het weekend bij moet komen van het werk, gaat dat ten koste van de gezelligheid. De remedie? Vaker nee zeggen! Op het werk dan!

Reageer op dit artikel