nieuws

Groen ‘in bedrijf’

Geen categorie

Een derde van alle kantoorgebouwen in Europa, voldoet niet aan de richtlijnen voor een gezond binnenklimaat. In veel werkruimten is de lucht te droog en komen schadelijke stoffen voor die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Veel gehoorde klachten zijn droge keel, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, irritaties aan ogen, luchtwegen en huid, en hoesten. Herken je dat? Doe er wat aan!

Een derde van alle kantoorgebouwen in Europa, voldoet niet aan de richtlijnen voor een gezond binnenklimaat. In veel werkruimten is de lucht te droog en komen schadelijke stoffen voor die gezondheidsklachten kunnen veroorzaken. Veel gehoorde klachten zijn droge keel, hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid, irritaties aan ogen, luchtwegen en huid, en hoesten. Herken je dat? Doe er wat aan!

Zet een mooie ‘luchtzuiverende’ plant naast je bureau, dan zul je zien dat je klachten verminderen. Planten voorzien de lucht van waterdamp, absorberen warmte en geluid en kunnen schadelijke stoffen opnemen en afbreken.

Mensen ervaren werkplekken met planten ook als prettiger, wat leidt tot een aantoonbare afname van stress en sickbuildingsymptomen als hoofdpijn en vermoeidheid. En een mooie plant is natuurlijk veel goedkoper dan een arts van de arbodienst!

Reageer op dit artikel