nieuws

Vrijdagmiddagborrel met collega’s niet geliefd

Geen categorie

De vrijdagmiddagborrel met collega’s is niet geliefd. Naast het feit dat bijna 65 procent van de werknemers op de vrijdagmiddag geen borrel heeft met collega’s, vindt één op de drie van de ondervraagden deze afronding van de week niet leuk.

De vrijdagmiddagborrel met collega’s is niet geliefd. Naast het feit dat bijna 65 procent van de werknemers op de vrijdagmiddag geen borrel heeft met collega’s, vindt één op de drie van de ondervraagden deze afronding van de week niet leuk. Dit blijkt uit onderzoek van NationaleVacaturebank.nl onder 601 respondenten.

Van de werknemers die wel een vrijdagmiddagborrel hebben, geeft 29 procent aan dat deze meestal al voor 20.00 uur eindigt. Het merendeel hiervan (19 procent) is zelfs tussen 18.00 uur en 19.00 uur afgelopen. In slechts 7 procent van de gevallen eindigt de borrel na 20.00 uur.

Martijn van der Neut (what’s in a name?), marketing manager bij NationaleVacaturebank.nl: ‘Het is opvallend dat de vrijdagmiddagborrel al zo vroeg stopt. Het is juist een moment om in een informele sfeer de werkweek af te sluiten. De borrel versterkt niet alleen de onderlinge sfeer, maar is daarnaast ook een beloning voor de inzet.’

Van de werknemers die wel een vrijdagmiddagborrel hebben vindt ruim één op de tien dit een goed moment om de werkzaken verder te bespreken. ‘Opvallend, je zou juist zeggen dat mensen klaar zijn met werk en graag willen ontspannen’, aldus Van der Neut. De borrel wordt tevens benut om te slijmen bij de baas (9 procent) of om over collega’s te roddelen (6 procent). ‘Gelukkig zijn de voornaamste redenen voor een vrijdagmiddagborrel toch om collega’s beter te leren kennen en om stoom af te blazen aan het einde van de week.’

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel