nieuws

‘Thuis’ mee naar werk

Geen categorie

Het gedrag van mensen thuis en op het werk komt meer overeen dan we denken. De geschiedenis en vooroordelen van een werknemer spelen daarbij een grote rol. Op de werkvloer worden dan ook vaak dezelfde sterktes en zwaktes vertoond als daarbuiten.

Het gedrag van mensen thuis en op het werk komt meer overeen dan we denken. De geschiedenis en vooroordelen van een werknemer spelen daarbij een grote rol. Op de werkvloer worden vaak dezelfde sterktes en zwaktes vertoond als daarbuiten.

Dat zegt Ben Dattner van Dattner Consulting, adviesbureau op HR-gebied. Volgens Dattner beschrijven werknemers hun bazen en collega’s vaak alsof het om ouders of broers en zussen gaat. Hun zelfvertrouwen hangt sterk af van de reacties van de baas.

Maar andersom kan ook: er zijn ook mensen die thuis het tegenovergestelde zijn van hoe ze zich op het werk voordoen. Dattner denkt dat hierbij dezelfde karaktereigenschappen een rol spelen. Als iemand thuis een deel van zijn persoonlijkheid niet uit, kan hij of zij dat deel op het werk overdrijven.

Wat Dattner betreft zou ‘gedrag’ dan ook standaard aan de orde moeten komen in functioneringsgesprekken. Een goede werk-privébalans maakt immers ook onderdeel uit van ‘het Nieuwe Werken’.

Bron: hrpraktijk.nl

Reageer op dit artikel