nieuws

Werknemers storen zich aan collega’s met kinderen

Geen categorie

Heel wat werknemers (43 procent) ergeren zich aan collega’s met kinderen. Collega’s die zich afmelden omdat hun kind ziek is, vormen met 37 procent de grootste irritatie. Dit blijkt uit onderzoek van vacaturesite JobTrack.nl onder 587 mensen. Ook te vroeg vertrekken om een oppas af te lossen en het constante gepraat van een collega over zijn of haar kind, roepen veel ergernis op.

Heel wat werknemers (43 procent) ergeren zich aan collega’s met kinderen. Collega’s die zich afmelden omdat hun kind ziek is, vormen met 37 procent de grootste irritatie. Dit blijkt uit onderzoek van vacaturesite JobTrack.nl onder 587 mensen. Ook te vroeg vertrekken om een oppas af te lossen en het constante gepraat van een collega over zijn of haar kind, roepen veel ergernis op.

Ouderen ergeren zich het meest en de leeftijdscategorie 26 tot 35 jaar ergert zich het minst. ‘Verklaring hiervoor is dat deze leeftijdsgroep net kinderen heeft of er aan wil beginnen. Zij hebben dus regelmatig te maken met kindgerelateerde zaken of vinden het leuk over hun kroost te praten’, zegt Marco de Weerd van de vacaturesite.
Opvallend is volgens het onderzoek dat er nauwelijks verschillen tussen mannen en vrouwen zijn in de mate van ergernis.

Vaak wordt gedacht dat vrouwen het heerlijk vinden om over kinderen te praten. Het blijkt echter dat vrouwen zich net zo vaak ergeren aan spraakzame collega’s met kinderen als mannen’, aldus De Weerd. Het onderzoek wijst zelfs uit dat vrouwen zich een fractie meer ergeren dan mannen.

Bropn: ANP

Reageer op dit artikel