nieuws

Baan op de tocht? Haal het beste uit je ontslag

Geen categorie

Er worden nogal wat mensen getroffen door fusies, overnames, reorganisaties of uitbestedingen. Hangt jou ontslag boven je hoofd, dan wil dat nog niet zeggen dat er geen mogelijkheden liggen om daar – samen met je ‘oude’ werkgever – het beste van de maken. Je (ex)-werkgever kan namelijk nog veel meer voor je doen dan een goede referentie zijn.

Er worden nogal wat mensen getroffen door fusies, overnames, reorganisaties of uitbestedingen. Hangt jou ontslag boven je hoofd, dan wil dat nog niet zeggen dat er geen mogelijkheden liggen om daar – samen met je ‘oude’ werkgever – het beste van de maken. Je (ex)-werkgever kan namelijk nog veel meer voor je doen dan een goede referentie zijn. Monsterboard geeft zes tips om het beste uit je ontslag te halen.

1. Regel opleidingsbudget
Een dergelijk budget kun je aanbieden bij je nieuwe werkgever. Je wordt zo meteen een stuk aantrekkelijker. Ook kun je regelen dat de studieschuld bij je oude baas wordt kwijtgescholden bij ontslag.

2. Zorg voor een getuigschrift
Vraag of je baas als referentie wil dienen voor een nieuwe werkgever. Als je zijn mobiele nummer mag noemen, wekt dat veel vertrouwen.

3. Vraag om introducties
Vraag je baas of hij je wil introduceren bij een aantal collega-managers. Via via solliciteren werkt vaak veel beter.

4. Zorg voor een coach
Ga eens na of je oude werkgever een goede coach voor je kan regelen. Sollicitatietraining en begeleiding is nooit weg.

5. Laat uw salaris aanvullen
Veel werkgevers zijn bereid je salaris voor een bepaalde periode aan te vullen mocht je er bij een nieuwe werkgever op achteruit gaan. Op die manier kun je eens kiezen voor een baan die minder goed betaalt maar wel inhoudelijke of persoonlijke uitdaging biedt.

6. Regel een verhuispremie
Soms moet je voor een nieuwe baan verder reizen of verhuizen. Vaak is er wel een regeling te treffen met je oude werkgever.

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel