nieuws

Surfen naar een nieuwe werkplek, en dan vooral op maandag en dinsdag

Geen categorie

Ruim 82 procent van alle werkzoekenden (met een baan) zoekt zijn nieuwe baan tijdens werktijd. Dit gebeurt hoofdzakelijk doordeweeks met een piek op de maandag en dinsdagochtend. Blijft het alleen bij kijken… kijken… of wordt het ook ‘kopen’?

Ruim 82 procent van alle werkzoekenden (met een baan) zoekt zijn nieuwe baan tijdens werktijd. Dit gebeurt hoofdzakelijk doordeweeks met een piek op de maandag en dinsdagochtend. Dat blijkt uit recent onderzoek van de online vacaturebank Vacaturerunner.nl.

‘Kennelijk bedenken veel werkzoekenden in het weekend dat ze een andere functie willen’, zegt Frank Witvoet, managing partner bij Vacaturerunner.nl. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft ook aan dat de ‘maandagochtendsleur’ of juist die ene tenenkrommende vergadering met collega’s net de druppel is om te gaan surfen naar een nieuwe werkplek.

Top 3 motieven

Verder onderzoek wijst uit dat er meestal op dezelfde functie wordt gesolliciteerd bij andere werkgevers in de buurt. De ‘top 3 motieven’ om over te stappen naar een andere werkgever blijven:

1. Salaris
2. Uitdaging binnen de functie
3. Werksfeer op kantoor

Kijken, kijken

Vacaturerunner.nl merkt dat het aantal bezoekers ten tijde van de recessie fors is toegenomen. Verrassend genoeg geven de ondervraagden echter aan voorzichtiger te zijn dan voorheen en minder snel te ‘hoppen’ naar een nieuwe werkgever. Werkzoekenden gedragen zich geheel naar Hollandse traditie volgens Frank Witvoet door te ‘kijken, kijken… en niet zomaar te kopen’.

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel