nieuws

Ben jij een klimmer, een levensgenieter of een geldwolf?

Geen categorie

Er zijn 5 typen medewerkers volgens onderzoek onder 5.000 werkzoekenden door StepStone. Inspelen op de kenmerkende verschillen tussen hen is cruciaal voor werkgevers in de strijd om talent.

Er zijn 5 typen medewerkers volgens onderzoek onder 5.000 werkzoekenden door StepStone. Inspelen op de kenmerkende verschillen tussen hen is cruciaal voor werkgevers in de strijd om talent.

Cold War For Talent

De noodzaak om in personeelsbestanden te snijden en organisaties te veranderen leidt binnen veel Europese bedrijven tot een tweeslachtige aanpak van HR. StepStone noemt dit de Cold War For Talent. In deze koude oorlog moeten leidinggevenden mensen ontslaan en tegelijkertijd onopvallend de meest vaardige en begaafde kandidaten zien binnen te halen en te houden. Op basis van een Europees online onderzoek onderscheidt StepStone nu 5 demografische groepen, elk met een eigen typering ten aanzien van werk en arbeidsvoorwaarden.

1. Geldwolven. Meestal de jongste medewerkers met een sterke focus op geld. 64% is bereid langere dagen te maken om meer te verdienen. De helft doet dat uitsluitend voor geld, meer dan in iedere andere groep. 23% denkt binnen 3 jaar iets anders te doen.
2. Klimmers. 65% van de klimmers doet onbetaald overwerk en heeft hogere verwachtingen van promotie dan enige andere groep. Als waardering van de werkgever uitblijft, blijven zij niet hangen. Bijna 60% heeft het afgelopen jaar actief rondgekeken naar iets anders.
3. Broodwinners zijn het meest geïnteresseerd in flexibel werken. 73% werkt onbetaald meer dan hun contracturen. Dat is meer dan in iedere andere groep.
4. Levensgenieters. Flexibiliteit is voor deze groep bijna net zo belangrijk als geld. Slechts 21% verwacht binnen 3 tot 5 jaar een hogere positie te hebben.
5. Flexwerkers zijn bijna aan het eind van hun loopbaan en zijn het minst geïnteresseerd in geld. 35% verricht het meeste werk buiten kantoor, thuis of onderweg.

Drijfveren

Colin Tenwick, CEO van StepStone: ‘Begrip voor de drijfveren van medewerkers in verschillende fases van hun loopbaan is een cruciaal aspect van human capital management. One size fits all gaat echt niet meer op.’ Kortom: opties als trainingen, flexibel werken en in het buitenland werken worden steeds belangrijker. Ze zijn aantrekkelijk mits ze dus op het juiste moment in een carrière worden aangeboden.

Bron: APS

Reageer op dit artikel