nieuws

Vrouw mag rommel opruimen

Geen categorie

De crisis biedt vrouwen extra kansen. Aan steeds meer vrouwen wordt gevraagd of ze willen plaatsnemen in raden van bestuur om de rommel op te ruimen. Hoe verleidelijk dit ook lijkt, ze moeten wel kritisch blijven en de risico’s afwegen.

De crisis biedt vrouwen extra kansen. Aan steeds meer vrouwen wordt gevraagd of ze willen plaatsnemen in raden van bestuur om de rommel op te ruimen. Hoe verleidelijk dit ook lijkt, ze moeten wel kritisch blijven en de risico’s afwegen. Dit stelt Mirelle Vissers, consultant en voorzitter van het European Professional Women’s Network.

6Minutes.be schrijft dat al in 2004 uit onderzoek van de Exeter University bleek dat vrouwen vooral posities in raden van bestuur aangeboden kregen met een hoog risicogehalte. Mannen willen hun vingers niet branden en vrouwen grijpen de kans maar al te graag. Vissers vindt echter dat vrouwen het aanbod net zo kritisch moeten bekijken als hun mannelijke collega’s dat zouden doen. Ook zij moeten de juiste vragen stellen en garantie afdwingen dat er een andere koers kan worden gevaren.

Bron: 6Minutes

Reageer op dit artikel