nieuws

Zwangere vrouwen meer gediscrimineerd op de werkvloer

Geen categorie

Steeds meer zwangere Belgische vrouwen voelen zich gediscrimineerd op de werkvloer. Het aantal klachten is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Dit blijkt uit het jaarverslag van het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen, zo meldden verscheidene Belgische media.

BRUSSEL – Steeds meer zwangere Belgische vrouwen voelen zich gediscrimineerd op de werkvloer. Het aantal klachten is het afgelopen jaar bijna verdubbeld. Dit blijkt uit het jaarverslag van het Instituut voor de Gelijkheid van Mannen en Vrouwen, zo meldden verscheidene Belgische media op 10 juni.

Het gaat onder meer om vrouwen die ontslagen werden na een zwangerschap. Sommige werkgevers laten vrouwen bij aantreding beloven dat ze de komende jaren geen kind zullen krijgen. ‘Bedrijfsleiders hebben geen zin om geld uit te geven aan een tijdelijke vervanging,’ zegt Yassine Sbati van het Instituut. ‘Ze gaan ervan uit dat een vrouw met kinderen per definitie minder aandacht heeft voor haar werk.’

In totaal bracht het instituut in 2008 vier zaken voor de rechtbank. Momenteel doet zij onderzoek naar het probleem. De resultaten zullen eind december bekend worden gemaakt. Op basis daarvan zal het instituut aanbevelingen doen voor toekomstig beleid.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel