nieuws

Stiekem Tour de France kijken

Geen categorie

Een op de vier werknemers kijkt tijdens het werk naar de Tour de France. Zelfs 13 procent zegt tijd zat te hebben om het wielerspektakel onder werktijd te volgen. 8 procent zou wel willen kijken, maar mag niet van de baas.

Een op de vier werknemers kijkt tijdens het werk naar de Tour de France. Zelfs 13 procent zegt tijd zat te hebben om het wielerspektakel onder werktijd te volgen. 8 procent zou wel willen kijken, maar mag niet van de baas. Dat maakten de NationaleVacaturebank en Intermediair maandag bekend naar aanleiding van onderzoek onder 750 mensen.

Er is geen verschil in kijkgedrag tussen lager en hoger personeel. Volgens Florence Schmit van de NationaleVacaturebank.nl denkt iedereen dat managers en leidinggevenden altijd maar aan het werk zijn, maar er zijn onder hen ook fanatieke wielerfans.

Kat van huis

Dat een kwart van de Nederlandse werknemers arbeidsuren gebruikt om tv te kijken, is niet verwonderlijk vindt Schmit. ‘De Tour de France wordt natuurlijk altijd gereden in een periode dat het wat rustiger is op de werkvloer en dat zorgt ervoor dat werknemers eerder geneigd zijn om te kijken. Daarbij zijn er waarschijnlijk veel managers met vakantie waardoor er veel minder controle is.’

Bovendien is even stiekem kijken makkelijk nu de tour ook online is te zien.

Bron: zibb.nl

Reageer op dit artikel