nieuws

Moment voor jezelf ver te zoeken

Geen categorie

Voor 50 procent van de Nederlandse vrouwen is het ‘moment voor jezelf’ nog altijd ver te zoeken. Zij vinden het lastig om tussen werk, kinderen, partner, vrienden, familie en andere sociale ‘verplichtingen’ tijd voor zichzelf te vinden. Eén op de drie vrouwen lukt dit dan ook zelden of nooit!

Voor 50 procent van de Nederlandse vrouwen is het ‘moment voor jezelf’ nog altijd ver te zoeken. Zij vinden het lastig om tussen werk, kinderen, partner, vrienden, familie en andere sociale ‘verplichtingen’ tijd voor zichzelf te vinden. Eén op de drie vrouwen lukt dit dan ook zelden of nooit! Dit blijkt uit onderzoek van Offley Port onder 500 Nederlandse vrouwen.

Met name onder de dertigers schiet ‘het moment voor jezelf’ er regelmatig bij in. Toch is er een grote behoefte aan meer tijd voor zichzelf. Vooral na de zomervakantie zijn de meeste vrouwen van plan dit doel te realiseren. De top vijf van meest genoemde goede voornemens onder Nederlanse vrouwen ziet er als volgt uit:

1. Meer van het leven genieten.
2. Gezonder leven.
3. Vaker tijd voor mezelf nemen.
4. Meer voor mezelf opkomen.
5. Beter voor mezelf zorgen.

En als dan tijd gevonden wordt om (buitenshuis) te ontspannen doen vrouwen dat het liefst met een etentje (60 procent), winkelen (44 procent), theater of bioscoopbezoek (39 procent). Dit alles het liefst in gezelschap van hun partner (50 procent) of een vriendin (28 procent).

Binnenshuis worden de dagelijkse beslommeringen aan de kant geschoven door lekker voor de TV te kruipen, een boek te lezen of te surfen op internet. Een beetje bijtanken? Dan doe je op www.takeitslow.nl (take it slow) wel een paar ideeën op.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel