nieuws

Vrouwen werken het liefst voor eenmannelijke manager

Geen categorie

Tweederde van de vrouwen werkt het liefst onder een mannelijke baas. Opvallende kwaliteiten die de vrouwen aan mannelijke managers toeschrijven, zijn het goed kunnen delegeren en het ontbreken van stemmingswisselingen.

Tweederde van de vrouwen werkt het liefst onder een mannelijke baas. Opvallende kwaliteiten die de vrouwen aan mannelijke managers toeschrijven, zijn het goed kunnen delegeren en het ontbreken van stemmingswisselingen.
Dat blijkt uit een onderzoek van OnePoll, gepubliceerd in de Britse krant Telegraph.

Slechts 37 procent van de ondervraagde vrouwen heeft liever een vrouwelijke baas. Het merendeel van de ondervraagde vrouwen geeft als reden dat mannen betere managers zijn. Ze stralen meer autoriteit uit en zijn directer in communicatie. Eigenschappen die het arbeidsproces ten goede zouden komen. Bovendien hebben mannen volgens de ondervraagden betere langetermijnvisie, wat bij werkneemsters vertrouwen schept in de toekomst.

Vrouwelijke leidinggevenden hebben een andere relatie met hun werknemers. Persoonlijk contact speelt een grotere rol dan bij mannelijke managers. Vrouwen in een leidinggevende functie zijn betrouwbaarder, makkelijk te benaderen en leven mee met het personeel.
Gevolg is wel dat deze vrouwen, zowel de baas als de medewerkers, eerder persoonlijke problemen meenemen naar het werk. Dat leidt tot veel spanning tussen vrouwen op de werkvloer.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 2000 vrouwelijke respondenten.
‘Het onderzoek schetst een beeld van mannen die altijd strenger en zakelijker zijn. Maar dat is niet altijd de beste benadering in het bedrijfsleven’, aldus het onderzoeksbureau.

Beron: NUzakelijk

Reageer op dit artikel