nieuws

Werk gaat voor alles

Geen categorie

De toenemende arbeidsparticipatie van vrouwen heeft veel veranderd in Nederland. Het klassieke, vertrouwde gezin is grotendeels uit onze samenleving verdwenen. Eén van de gevolgen is dat werk en privéleven regelmatig met elkaar in conflict komen.

De toenemende arbeidsparticipatie van vrouwen heeft veel veranderd in Nederland. Het klassieke, vertrouwde gezin is grotendeels uit onze samenleving verdwenen. Eén van de gevolgen is dat werk en privé-leven regelmatig met elkaar in conflict komen.

Donderdag 20 augustus a.s. neemt minister Rouvoet van Jeugd en Gezin het rapport ‘In spagaat, de dagelijkse keuze tussen werk en privé’ in ontvangst. Het rapport bevat opvallende resultaten van een onderzoek naar de combinatie tussen werk en privé onder ruim 2700 ABN AMRO medewerkers.

Zo blijkt onder andere dat voor mannen en vrouwen het werk op de eerste plaats komt, zelfs wanneer dit ten koste van thuis gaat, dat het hebben van inwonende kinderen behoorlijk veel stress veroorzaakt bij werkende ouders, dat vrouwelijke respondenten met kinderen meer privéstress hebben dan de mannelijke en dat een derde van de respondenten ervaart dat de aandacht – nodig voor het gezin – ten koste gaat van de carrière.

Het onderzoek is uitgevoerd door Yvonne Berkhoff, docent Arbeid en Gezondheid Psychologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam en consultant van Berkhoff Consult.

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel