nieuws

Met de herfst komt ook de blues

Geen categorie

Het is weer herfst, en daarmee komt ook de blues. Meer dan 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben een depressieve stemming tijdens het najaar en de winter. Bij ongeveer 450.000 van hen is sprake van een winterdepressie.

Het is weer herfst, en daarmee komt ook de blues. Meer dan 1,2 miljoen mensen in Nederland hebben een depressieve stemming tijdens het najaar en de winter. Bij ongeveer 450.000 van hen is sprake van een winterdepressie.

Mensen die last hebben van deze vorm van depressie komen tijdens de winterperiode vrijwel tot niets. Vooral vrouwen in de leeftijd van 13 tot 55 jaar zijn er gevoelig voor. Sommige mensen zouden het liefst een soort winterslaap houden. Maar dat gaat nu eenmaal niet in onze 24-uurs economie. Heb jij last van de ‘blues’? Daar kun je ook een positieve draai aan geven:

– Doe een dikke winterjas aan en ga tóch naar buiten.
– Eet lichtere voeding en blijf in beweging. Dat is belangrijk.
– Is het buiten grijs en kwakkelt het weer? Maak je huis gezellig, steek een kaarsje aan, en nestel je lekker op de bank met een boek.
– Geef toe aan je gevoel en maak pas op de plaats.

En onthoud één ding: het wordt ook weer zomer!

Reageer op dit artikel