nieuws

Práát voordat je gaat

Geen categorie

Heb je genoeg van je baan, of van je bedrijf en kun je ergens anders aan de slag? Zorg ervoor dat je exit ‘elegant’ is. Práát voordat je gaat!

Heb je genoeg van je baan, of van je bedrijf en kun je ergens anders aan de slag? Zorg ervoor dat je exit ‘elegant’ is. Práát voordat je gaat, adviseert het Britse HR-bureau The Mind Gym.

Als je weg wilt omdat je je ondergewaardeerd voelt, of je verveelt in je werk, praat dan eerst eens met je chef. Dat kan wonderen doen. Als je zeker weet dat je wilt vertrekken, zeg dat dan recht voor z’n raap. Vertel ook eerlijk aan je chef en je collega’s waarom je tot deze beslissing bent gekomen: dat maakt het makkelijker voor hen om het te begrijpen en accepteren.

Als je wordt ontslagen, beheers je emoties dan en barst niet in woede uit. Daardoor behoud je je waardigheid, en dat maakt een veel betere indruk op anderen – is dus goed voor je reputatie en je netwerk. Daarnaast: of je nu wel of niet vrijwillig vertrekt, blijf connected. Houd contact met het bedrijf en met je naaste collega’s.

Bron: Kluwermanagement.nl

Reageer op dit artikel