nieuws

‘Kinderen van werkende moeders zijn ongezonder’

Geen categorie

Kinderen van werkende moeders hebben een ongezondere levensstijl dan kinderen van moeders die thuisblijven. Kinderen van werkende moeders zitten vaker achter de tv, eten minder gezond en worden vaker met de auto naar school gebracht.

Dat blijkt uit Brits onderzoek onder meer dan 12.000 enig kinderen van 5 jaar oud. Het onderzoek van het Great Ormond Street kinderziekenhuis in Londen is dinsdag gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Daarin valt te lezen dat het voor de gezondheid van kinderen niet uitmaakt of moeders flexibel of op vaste tijden werken. De nadelen gelden voor kinderen van alle onderzochte werkende moeders.

Kinderen van werkende moeders drinken vaker gezoete drankjes tussen de maaltijden in. Ook spenderen ze vaak meer dan twee uur per dag voor de televisie. Als snack wordt in gezinnen van werkende moeders minder vaak gekozen voor fruit of groente. Ook komen veel kinderen niet aan de voor Britten vereiste drie porties fruit per dag.

Volgens de onderzoekers hebben werkende moeders minder tijd om hun kroost te voorzien van gezonde voeding en genoeg beweging. ‘Ons onderzoek impliceert niet dat moeders niet mogen werken, maar dat er meer beleid en programma’s nodig zijn om de ouders te ondersteunen,’ aldus de onderzoekers.

Van de onderzochte moeders had 70% een baan.

Bron: ANP

Meer nieuws en dossiers op de website Over het Nieuwe Werken

Reageer op dit artikel