nieuws

Manager vertelt collega’s graag over thuis

Geen categorie

Managers zijn opener over hun privéleven dan hun medewerkers. In totaal vertelt 84% van de managers collega’s over zijn of haar thuissituatie, tegen 71% van hun medewerkers. Dit blijkt uit onderzoek van Multiscope en Lammers van Toorenburg Benelux PR in opdracht van Center Parcs Business Solutions.

Privéverhalen op het werk

Voor het onderzoek werd een steekproef gehouden onder Nederlandse bedrijven en onder zakelijke bezoekers van Center Parcs (totaal 406 respondenten). Van de zakelijke Center Parcs-bezoekers zegt 77% dat collega’s op de hoogte zijn van de privésituatie. Mensen die Center Parcs nog nooit voor zakelijke doeleinden hebben bezocht, delen minder met collega’s (69%). Tijdens een personeelsuitje of bedrijfsfeest, in een ontspannen setting, vertellen mensen vaak eerder iets over zichzelf. Ook de leidinggevende hoort bij nagenoeg alle ondervraagden gewoon ‘bij de groep’. Dit vindt 98% van de medewerkers en 96% van de managers. Gezamenlijke activiteiten met collega’s buiten de kantoormuren dragen volgens 46% van de managers bij aan de teamspirit. 31% van de ondervraagde medewerkers is het op dit punt met hun managers eens.

Ontspannen sfeer

Een meer ontspannen sfeer op de werkvloer is volgens 20% van de medewerkers een van de resultaten van een bedrijfsevenement. Managers vinden dit minder vaak het geval, slechts 11% kan zich in deze stelling vinden. Voor wat betreft betere communicatie na een evenement met collega’s liggen medewerkers en managers meer op één lijn. Respectievelijk 8 en 7% vindt dat er beter gecommuniceerd wordt na een bedrijfsevenement. Ook versterkt een teamuitje de relaties met collega’s, vindt 35 % van de medewerkers en 22% van de managers.

Bron: Managersonline.nl

Reageer op dit artikel