nieuws

Meeste ouderen willen best langer doorwerken

Geen categorie

Ouderen zijn gemiddeld genomen best bereid langer door te werken dan het eerste moment waarop ze kunnen stoppen. Ook als dat moment ligt bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd. Mits daar voldoende tijd voor andere dingen tegenover staat.

Ouderen zijn gemiddeld genomen bereid best langer door te werken dan het eerste moment waarop ze kunnen stoppen. Ook als dat moment ligt bij het bereiken van de 65-jarige leeftijd. Mits daar voldoende tijd voor andere dingen tegenoverstaat. Blijkt uit onderzoek van Manpower.

Ouderen staan op dit moment volop in de belangstelling als het gaat om de pensioendatum, maar over de arbeidswensen van deze groep wordt weinig geschreven. Manpower heeft samen met Plus Magazine en de Organisatie voor Strategisch Arbeidsmarktonderzoek (OSA) onderzoek gedaan, onder bijna 1500 werkende en niet-werkende 50-plussers.

Jilko Andringa, algemeen directeur van Manpower Nederland: ‘Kennelijk ervaren ouderen zelf de pensioengerechtigde leeftijd als veel minder beladen dan bijvoorbeeld vakbonden of politiek. Net als bij andere werknemers zijn geld, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke erkenning voor veel senioren reden om aan het werk te blijven.’

Steady stayers versus tevreden thuiszitters

Manpower onderscheidt vijf verschillende typen: ‘steady stayers’, ‘worstelende werkzoekers’, ‘weifelende werkzoekers’, ‘aankomende stoppers’ en ‘tevreden thuiszitters’. De eerste drie typen zijn interessant voor werkgevers die, bijvoorbeeld vanwege de onontkoombare arbeidsmarktkrapte, ouderen willen werven of aan zich willen binden.
De steady stayers zijn nu aan het werk en willen doorgaan na hun pensioendatum.
De worstelende werkzoekers doen verwoede pogingen om aan werk te komen.
De weifelende werkzoekers willen ook graag werken, maar verbinden daar meer voorwaarden aan. De tevreden thuiszitters hebben zo goed als definitief afscheid genomen van de arbeidsmarkt. De aankomende stoppers werken nog wel, maar zij zijn de tevreden thuiszitters van morgen.

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel