nieuws

Vergaderirritaties en ander ‘leed’

Geen categorie

Nederlandse financials hebben er een ontzettende hekel aan wanneer collega’s onvoorbereid op vergaderingen verschijnen. Meetings worden hierdoor onduidelijk, langdradig en overbodig. Een teveel aan discussie en de aanwezigheid van mensen die er niet bijhoren is irritatie nummer twee!

Nederlandse financials hebben er een ontzettende hekel aan wanneer collega’s onvoorbereid op vergaderingen verschijnen. Meetings worden hierdoor onduidelijk, langdradig en uiteindelijk overbodig. Een teveel aan discussie en de aanwezigheid van mensen die er niet bijhoren is irritatie nummer twee!

Dit blijkt uit onderzoek dat Robert Half onder ruim 5000 managers in twintig landen heeft gehouden. In het onderzoek werd ook gevraagd of er specifieke dagen zijn waarop geen afspraken of vergaderingen worden ingepland. In Nederland gebeurt dit in slechts 24 procent van de gevallen. De ondervraagden die dergelijke ‘no meeting’ dagen kennen, zeggen op deze dagen veel productiever te zijn (34 procent).

Lekker uitzieken

Een ander fenomeen in Nederland is de term ‘lekker uitzieken’. Slechts 16 procent gaat bij ziekte toch werken, de rest blijft thuis. In veel van de ons omringende landen ligt dit percentage stukken hoger. Duitsers (55 procent en Engelsen (54 procent) gaan gewoon werken als ze ziek zijn. De reden hiervoor is de angst dat te veel ziektedagen wel eens in hun nadeel zouden kunnen werken.

De gegevens zijn gebaseerd op de Workplace Survey, een internationaal onderzoek van financieel wervings- en selectiebureau Robert Half Finance & Accounting, verricht in maart 2009 onder meer dan 5000 managers in twintig landen.

Reageer op dit artikel