nieuws

Social support op de werkvloer, hoe slim is dat?

Geen categorie

Het delen van details uit je privéleven met collega’s heeft als voordeel het ‘social support’, het ‘sociaal’ met collega’s omgaan. Het leidt tot steun in goede en in slechte tijden. Toch heeft social support ook zo z’n nadelen.

Het delen van details uit je privéleven met collega’s heeft als voordeel het ‘social support’, het ‘sociaal’ met collega’s omgaan. Het leidt tot steun in goede en in slechte tijden. Toch heeft social support ook zo z’n nadelen. Dit valt te lezen op Express.be.

Collega`s steunen elkaar emotioneel en nemen elkaar werk uit handen. Daardoor is sociale steun een goede buffer tegen stress, burn-out en ziekteverzuim. In goede tijden zorgt social support ervoor dat werknemers zich gelukkig voelen. Wilmar Schaufeli, hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, benadrukt dat werknemers dan ook meer tijd moeten investeren in informele relaties met hun collega`s. Wat is daar dan mis mee?

Joep Schrijvers, auteur van ‘Hoe word ik een rat?’: ‘Collega’s zijn ook vaak elkaars concurrent. Zij kunnen kennis over elkaars privéleven tegen elkaar gebruiken in de strijd om promotie. Dit blijkt ook uit Brits onderzoek. Volgens dit onderzoek zien zes van de tien werknemers een toename van kantoorpolitiek doordat organisaties minder hiërarchisch en platter zijn geworden.’

Hoe het dan wel moet?
Bevorder een informele werksfeer door bijvoorbeeld (alcoholvrije) bijeenkomsten, afdelingsuitjes en etentjes te organiseren. Daarnaast kun je tijdens de lunch- of koffiepauze af en toe iets leuks doen. Verder leidt een huiselijke sfeer op de werkvloer tot een meer ontspannen sfeer. Laat werknemers zelf hun werkplek inrichten met planten, foto’s, posters etc. Een informele sfeer zorgt voor toename van het wederzijds vertrouwen waardoor de kantoorpolitiek afneemt. Het gevolg is minder stress en een lager arbeidsverzuim door ziekte.

Bron: hrpraktijk.nl / Gabor Mooij

Reageer op dit artikel