nieuws

Veilig twitteren

Geen categorie

Leden van het taalgenootschap Onze Taal hebben ‘Twitteren’ gekozen tot woord van het jaar 2009. Dit woord kreeg 30 procent van de stemmen. Het gebruik van Twitter stijgt wereldwijd explosief. Maar Twitter kent ook valkuilen.

Leden van het taalgenootschap Onze Taal hebben ‘Twitteren’ gekozen tot woord van het jaar 2009. Dit woord kreeg 30 procent van de stemmen. Het gebruik van Twitter stijgt wereldwijd explosief. Maar Twitter kent ook valkuilen. Beveiligingsspecialist Trend Micro zet ze op een rij en geeft vijf tips voor veilig Twitter-gebruik. Dit zijn ze:

1. Deel geen persoonlijke informatie
Tweets zijn te vinden via zoekmachines en te linken aan jou als persoon. Is het echt noodzakelijk om een e-mailadres of telefoonnummer door te geven? Doe dat dan via een ‘Direct Message’ en delete deze nadien. Houd er rekening mee dat het bericht niet wordt verwijderd uit de Inbox als de ontvanger gebruikmaakt van Twitter op een smartphone.

2. Wees selectief
Veel volgers (‘followers’) betekent dat je je gedachten kunt delen met veel mensen. Toch moet je selectief zijn in wie je toestaat je tweets te volgen. Klik niet door naar het profiel van iedere nieuwe follower en blokkeer ze wanneer ze onbetrouwbaar overkomen.

3. Let op bij Twitteren via sms
Twitter je via sms? Let er dan op dat als je reageert op een Direct Message, jouw antwoord te zien is als publieke tweet.

4. Kies voor een moeilijk te raden wachtwoord en verander dat regelmatig
Gebruik alleen Twitterdiensten die Open Authentication (OAuth) ondersteunen voordat je je gebruikersnaam en eventueel je wachtwoord doorgeeft.

5. Gebruik een Twitterprogramma zoals TweetDeck
Hiermee kun je de afkomst van korte URL’s (beginnend met http://bit.ly) achterhalen voordat je deze opent. Zo voorkom je spam en malware.

Bron: managersonline.nl

Reageer op dit artikel