nieuws

Kerstfeest op de zaak kan de meeste Nederlanders gestolen worden

Geen categorie

Bijna driekwart van de Nederlandse bedrijven is van plan een kerstfeest te houden voor de medewerkers, terwijl een kleine 70 procent van de Nederlanders er niet mee zit als het niet zou plaatsvinden.

Bijna driekwart van de Nederlandse bedrijven is van plan een kerstfeest te houden voor de medewerkers, terwijl een kleine 70 procent van de Nederlanders er niet mee zit als het niet zou plaatsvinden.

Slechts 33 procent van de Nederlandse werknemers gaf aan er een probleem mee te hebben als het feest niet zou doorgaan. Bij onze oosterburen worden er eveneens nog veel kerstfeesten georganiseerd, bijna 70 procent van alle bedrijven in Duitsland plant een party. De Duitsers zitten er nog minder mee dan wij als het feest niet doorgaat, een derde van de medewerkers gaf aan dat ze dat niet leuk zouden vinden.

Van de Franse directeis organiseert 41 procent een feest voor het personeel aan het einde van het jaar. Die animo staat hiermee in schril contrast met ons land en Duitsland. Maar ook in België wordt er minder gefeest. Iets meer dan de helft van de Belgische bazen nodigt de medewerkers uit voor een eindejaarsfeest.

Nederland, Duitsland en België laten weer een voorzichtige groei van de economie zien. Dit zal zeker een rol hebben gespeeld bij de beslissing van bedrijven om toch een eindejaarsfeest te geven. De groei in al deze landen zit nog wel onder het OECD-gemiddelde, maar de werkloosheidscijfers zijn ook lager dan in andere OEDC-landen. In Frankrijk ligt de werkloosheid nu en in de komende twee jaar naar verwachting boven het gemiddelde van andere OECD-landen.

Dit blijkt uit de Financial Directions Survey, een onderzoek van Robert Half Finance & Accounting. Het onderzoek werd uitgevoerd in oktober van dit jaar door een onafhankelijk onderzoeksbureau onder meer dan 1470 Finance Managers in 9 landen: België, Dubai, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland.

Reageer op dit artikel